Sion Hairstyling

Binding: Een perfecte glimlach is altijd in stijl

Geplaatst op

Of je nu nooit blij bent geweest met je glimlach, of het ontbreekt aan de glans die deze ooit had, binding is een veelzijdige cosmetische en herstellende tandheelkundige procedure die kan worden uitgevoerd op patiënten van alle leeftijden. Binding heeft de mogelijkheid om gaten op te vullen, schade te corrigeren en de algehele structuur en het uiterlijk van uw gebit op te knappen. Als je minder vertrouwen hebt in je gebit, raden we je een eenvoudige en betaalbare behandeling aan die binding wordt genoemd. Deze behandeling kan worden uitgevoerd door diverse tandartsen.

Wat is de procedure voor binding?

Er zijn twee verschillende soorten tandheelkundige binding: directe composietbinding en zelfklevende binding. Bij hechting wordt een aparte restauratie op een tand aangebracht, zodat het type hechting wordt gebruikt voor fineer, kronen en bruggen. Dit artikel zal zich richten op direct composietbinding wat zijn eigen minimaal invasieve make-over procedure voor je glimlach is en degene waar de meeste mensen aan denken als ze de termen “binding” of “tandheelkundige binding” horen.

Tandbinding is een niet-invasieve behandeling waarbij tandkleurig materiaal – ofwel een composiethars ofwel een aanpasbare keramiek – direct op de tanden wordt aangebracht. Eenmaal voltooid, worden de tanden door de bindingprocedure hersteld en verjongd, zowel qua uiterlijk als qua structuur. Tenzij de binding wordt gebruikt om het verval te corrigeren, is er zelden een verdoving nodig en kan de ingreep worden uitgevoerd in één enkele tandartsafspraak!

Voordat de binding zelf kan beginnen, wordt het tandoppervlak geschuurd en behandeld met een conditionerende vloeistof, die de binding van het bindmateriaal aan de tand vergemakkelijkt. Omdat de voorbereiding voor de binding van de tanden niet erg uitgebreid is, kan het grootste deel van de bestaande natuurlijke tandstructuur worden gered en kan de binding zich met de natuurlijke tand versmelten, waardoor deze sterker wordt. Het bindmiddel heeft een consistentie die lijkt op stopverf en is qua kleur afgestemd op natuurlijke tanden voordat het wordt aangebracht, gegoten en gladgestreken in de gewenste vorm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden