Sion Hairstyling

Ga voor een complete look die bij je past

Geplaatst op

De verhalen die je over jezelf verteld hebben invloed op hoe je je voelt en hoe je jezelf ziet. Dit heeft direct invloed op de manier hoe je zelf kleed: hoe zie jij jezelf als persoon en hoe wil jij dat anderen jou zien. Er is door de jaren heen veel geschreven over identiteit en hoe deze geconstrueerd kan worden. In de boeken die gepubliceerd zijn hierover wordt gezegd dat het creëren van een kledingstijl communicatie is die in verbinding staat met de identiteit die een persoon wil creëren. Het voorbeeld wat vaak aangehaald wordt, is de kledingstijl binnen de punk subcultuur. Daarbij ging het om spijkerbroeken met gaten, spijkerstof jurkjes met buttons and patches erop en eventueel een veiligheidsspeld door het oor of kleding. 

Laten we ook de haarstijl van de punkers niet vergeten: de iconische hanekam. Als sieraden droegen ze vaak ijzeren kettingen, hier koos men juist niet voor een edel metaal. Het hele idee van deze kledingstijl was afzetten tegen de burgermaatschappij, zich dus niet conformeren aan de normen en waarden ervan. Dit is een behoorlijk stevig voorbeeld van wat een kledingstijl kan bewerkstelligen. In deze blog vertellen we je meer over het belang van kleding als communicatiemiddel in onze tijd. 

Sieraden: communicatie op vele manieren

De punkkleding en -muziek blijven nog steeds voortbestaan op vele manieren in de populaire muziekcultuur. Het is helemaal niet gek om in een casual broek te lopen, bijvoorbeeld een skinny jeans, waar gaten in zitten die op een stijlvolle manier aangebracht zijn in de broek. Dit is natuurlijk iets wat vroeger totaal ondenkbaar was. Mogelijk kijken we er in de toekomst met een glimlach op terug. Ook deze broeken zijn nog steeds onderdeel van de communicatie van de identiteit. Men wil graag gezien worden op een bepaalde manier. 

Het is slim om voor een totale look te gaan: haarstijl, kleding en sieraden. Natuurlijk, vergeet niet ook je innerlijk aan te pakken. Vertel goede verhalen over jezelf, aan jezelf. Dan zul je zien dat het hele plaatje compleet wordt. 

Zakelijk kleding en sieraden

Daarnaast hebben we natuurlijk nog zakelijke kleding en die is er helemaal opgericht om zo  betrouwbaar en verzorgd mogelijk over te komen. ´Wanneer die kleding goed verzorgd is, dan zal de dienstverlening ook wel goed verzorgd zijn.´ Om de impact van zakelijke kleding te vergroten kun je deze combineren met sieraden. Horloges zijn dan erg populair. 

Wanneer we kijken naar wat in de informele sfeer erg populair is, dan zijn het onder andere de bedeltjes. Dat zijn schakeltjes die je om een ketting kunt rijgen. Je kunt ze sparen. Vaak geven moeders hun dochter een bedeltje bij een speciale gebeurtenis. 

Wil jij dit ook voor je dochter doen? Kijk dan eens op de site van bedel.shop naar zilveren bedeltjes pandora. Je zult direct zien wat we bedoelen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden