Sion Hairstyling

Hoe voorkom je aambeien?

Geplaatst op

Aambeien komen vaak voor. Het is dan ook erg vervelend als je hier last van hebt. Daarom beschrijven wij in deze blog, hoe je aambeien kunt voorkomen. Dit doen we aan de hand van een aantal tips.

Voeding

Verstopping in de darmen zijn belangrijke oorzaak van aambeien. Heb je eenmaal aambeien, dan kan harde ontlasting ervoor zorgen dat deze gaan bloeden. Verstoppingen in de darm zijn te voorkomen. Dit kan je doen door genoeg te drinken en dagelijks 30 á 40 gram vezels binnen te krijgen. Voedingsvezels stimuleren de darmwerking nemen vocht op, hierdoor blijft de ontlasting zacht. 

Bewegen

Lang stilzitten werkt aambeien in de hand, probeer dit dan ook te vermijden. Regelmatig bewegen stimuleert de werking van je darmen, hierdoor kunnen verstoppingen worden voorkomen. En beweging is ook nog eens een goede manier om wat kilootjes kwijt te raken. Het is namelijk zo dat mensen die te zwaar zijn, vaker last hebben van aambeien. Dit komt dat er meer gewicht op hun onderbuik de drukt. 

Goede stoelganggewoonten

Ga meteen naar de wc wanneer je aandrang voelt. Uitstellen leidt namelijk alleen maar naar verstopping in de darmen en harde ontlasting. Probeer een zekere regelmatige stoelgang te krijgen. Tijdens de grote boodschap op het toilet komt het nog weleens voor dat je moest persen. Doe dit dan ook maar niet te hard en te lang. Een hoge druk op het gebied rond de anus veroorzaakt namelijk aambeien. Het is hierbij belangrijk dat je goed rechtop zit. 

Zachte behandeling

Ruw toiletpapier kan het gebied rond de anus irriteren, zeker wanneer je gevoelig bent voor een van de bestanddelen die erin zitten. Dit geldt ook voor zeep. Wanneer je last van aambeien hebt. Ga dan gerust naar de dokter, vaak krijg je dan een zalfje en kan hij of zij het hebben over aambeien verwijderen.   

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden