Sion Hairstyling

Vier dingen die je haar kunnen beschadigen tijdens het douchen

Geplaatst op

Niemand vertelt je ooit echt dat er een juiste manier is om voor je haar te zorgen, zeker als het gaat om douchen. Over het algemeen wordt wel aangenomen dat je niet iedere dag shampoo moet gebruiken, maar daarna stopt het. Daarom hebben we in deze blog een aantal dingen op een rijtje gezet die je echt niet moet doen onder de douche om de gezondheid van je haar niet in gevaar te brengen.

Douchen met water dat veel te heet is

Een warme douche voelt fantastisch, maar het kan echter ook verschrikkelijk zijn voor je haar en je hoofdhuid. Als je te warm doucht (denk boven de 40 graden Celsius) kan het je hoofhuid verbranden. Dit geldt uiteraard ook voor de rest van je lichaam. Als je toch de hitte wil voelen kun je bijvoorbeeld ook een gezichtsstomer gebruiken. Een stoombehandeling kan namelijk goed werken voor gevoelig en/of ruw haar, omdat ze door het stoom veel meer benodigd vocht kunnen opnemen. Hierdoor wordt het haar weer zacht. Bedenk wel je een dergelijke behandeling maar een of twee keer per maand hoeft te doen.

Douchen met te hard water

Een van de grootste fouten die mensen maken in de douche is niet nadenken over de kwaliteit van het water en de impact daarvan op het haar. Het is mogelijk dat je met relatief hard water doucht, dat wil zeggen water waar een grote concentratie kalk inzit. Deze kalk maakt je haar harder en stript je haarzakjes van de natuurlijke oliën. Door middel van een waterontharder kun je dit harde water ‘zachter’ maken. Een waterontharder is een filter die je op de leidingen zet en dit zorgt dat er minder kalk in je water zit als het eenmaal uit de kraan komt.

Je haar te ruw uit elkaar halen onder de douche

Een deel van de verzorging van je haar is om klitten uit elkaar te halen met een haarborstel. Dit kan vaak extra makkelijk onder de douche, als je haar nat is. Daarnaast geven bepaalde borstels tegelijk een hoofdmassage, wat de hele douche-ervaring nog beter maakt. Let echter wel op dat je dit heel voorzichtig doet, omdat het goed mogelijk dat je haar breekt. Dit merk je wellicht minder vanwege het geluid van het water, maar je kan negatief verrast worden als je uit de douche stapt.

Vergeten je haar te borstelen voordat je in de douche stapt

Ongeacht of je van nature dik of dun haar hebt, het is van groot belang om je haar te borstelen voordat je gaat douchen. Door te borstelen voorkom je de kans op haaruitval in de douche. Afhankelijk van het soort haar dat je hebt zijn verschillende borstels geschikt. Daarnaast wordt aangeraden om delen van je haar te pakken tijdens het borstelen en van het uiteinde richting je schedel te borstelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden