Sion Hairstyling

Waarom je als man een horloge moet dragen

Geplaatst op

Wanneer je denkt aan sieraden, denk je eerder aan sieraden voor vrouwen dan mannen. Dit is op zich een logische gedachtegang, maar sieraden kunnen voor mannen ook heel belangrijk zijn. Dit wordt misschien als sommige gelijk gezien als een vorm van ijdelheid. Dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd! Het dragen van bijvoorbeeld een Fossil horloge valt onder de mannen als stoer en het geeft jezelf een status boost. Het zal je verbazen hoe gebruikelijk het is om hedendaags als man met een horloge te lopen. Doe je dat nog niet? Lees meer in deze blog waarom ook jij een horloge moet nemen.

Het dragen van een horloge is gemakkelijk

Het dragen van een mooi horloge kan je ego een sterke boost geven. Daarnaast straalt het type horloge ook uit wie je bent. Als je als man geniet van stijl dan weet je dat een sieraad, zoals een horloge, je look complementeert. Een groot en mooi horloge valt al snel op om je pols. Het is daarnaast niet alleen mooi maar ook functioneel. Iets wat we soms wel eens vergeten. Namelijk kijken hoe laat het is!

Een goed horloge draag je generatieslang

Het uitkiezen van een geschikt horloge is heel persoonlijk. Laat je eigen voorkeuren dus ook spreken. Wanneer je namelijk een goed horloge uitkiest dan kies je deze voor jaren. Daarnaast passen de meeste horloges ook bij meerdere outfits. Eén horloge is dus genoeg. Het komt vaak voor dat horloges zo lang mee gaan dat ze zelfs aan de volgende generatie meegegeven kunnen worden. Tegenwoordig kun je kiezen tussen:

  • Merkhorloges
  • Smarthorloges
  • Analoge horloges
  • Digitale horloges

Binnen de bovengenoemde horlogetypes zijn er nog talloze diverse stijlen te benoemen. Voel je vrij om verder te zoeken naar een persoonlijk en wenselijk horloge.

Hoe moet ik het horloge dragen?

Je hebt hier hoogstwaarschijnlijk nog niet eerder van gehoord. Maar er zijn specifieke voorschriften om een horloge te dragen. Namelijk een horloge-etiquette. Hierin staat precies beschreven hoe je correct een horloge draagt. Je horloge moet namelijk nooit om je dominante hand. Schrijf je met rechts? Draag hem dan om je linker pols en vice versa. Daarnaast mag je horloge niet te strak zitten. Een horloge mag niet om je pols heen kunnen draaien. Het horloge moet niet verder kunnen schuiven dan ongeveer 2,5 centimeter van de pols waar je het horloge om draagt.

Laat je horloge zien

Met een prominent horloge om je pols laat je status zien. Een interpretatie die lastig te ontkennen is, want je kunt het niet ontkennen. Een groot horloge om je pols valt op en geeft een sterke eerste indruk. Elk horloge geeft weer een nieuwe indruk. Zo bestaan er robuuste grote horloges of de dunnere subtielere horloges. Zoals eerder genoemd moet je altijd je persoonlijke voorkeuren laten spreken. Zo kun je elke dag met een goed gevoel de deur uit. Je mag je horloge bewust ‘showen’, dat hoort erbij en daar zijn horloges, naast het checken van de tijd, nu eenmaal voor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden