Sion Hairstyling

Zijn prothesen de oplossing voor tandverlies?

Geplaatst op

Prothesen kunnen een belangrijke oplossing zijn voor tandverlies. De hedendaagse kunstgebitten, ook wel valse tanden genoemd, zijn niet zoals het gebit die je oma draagt. Ze zijn comfortabeler en zien er natuurlijker uit dan vroeger. Als je niet de juiste zorg krijgt voor je gebit kunnen er later problemen ontstaan.

Veel voorkomende problemen met prothesen

Als je een kunstgebit draagt, is het heel belangrijk dat je jouw mond schoon en gezond houdt. Je moet ook alleen prothesen dragen die goed passen. Anders kunnen de volgende problemen zich voordoen:

  • Mondirritatie
  • Problemen met eten en spreken
  • Kunstgebit dat in je mond beweegt
  • Behandeling van gebitsproblemen

Als je problemen hebt met je kunstgebit, ga dan meteen naar de tandarts. Het kan zijn dat je kunstgebit aangepast of vervangen moet worden.

Enkele manieren om verschillende problemen te behandelen

Na verloop van de tijd zal je tandvlees en botten veranderen en je kunstgebit zal niet meer zo goed passen. Zodra je voelt dat het pijn doet en niet meer past, zal je contact moeten zoeken met de tandartspraktijk Utrecht oost zodat hij/zij deze kan aanpassen of vervangen. Probeer nooit zelf het kunstgebit te forceren om het te laten passen. Neem altijd contact met met jouw tandarts.

Wees voorzichtig met praten. Wanneer je voor het eerst een kunstgebit krijgt, kan het moeilijk zijn om bepaalde woorden te zeggen. Wees geduldig. Oefen het met hardop praten van de uitdagende woorden. Merk je dat jouw kunstgebit een beetje beweegt? Probeer dan zachtjes te bijten zodat het weer op zijn plek gaat zitten. Forceer het niet, lukt het niet? Neem dan contact op met jouw tandarts om de pasvorm aan te passen

Heb je moeite met eten? Volg dan de volgende tips!

  • Neem kleine hapjes zacht voedsel, zoals eieren en yoghurt.
  • Eet niets kleverigs.
  • Kauw langzaam
  • Als je kauwt, gebruik dan beide kanten tegelijk. Dit voorkomt dat je kunstgebit naar voren komt of kantelt.

Hoe meer je gewend raakt aan je kunstgebit hoe makkelijker je kunt eten en beter leert kauwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden