Sion Hairstyling

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

Geplaatst op

Neuscorrecties worden al langere tijd uitgevoerd om functionele redenen, zoals ademhalingsproblemen. Een neuscorrectie laten uitvoeren vanuit een cosmetisch oogpunt wint de laatste jaren langzaam echter ook aan populariteit. Dit komt voornamelijk doordat duidelijk is wat de mogelijke resultaten zijn. Een factor die voor veel mensen echter van invloed is voor het laten uitvoeren van een neuscorrectie, is de herstelperiode na de operatie. In deze blog gaan we wat dieper in op deze periode en wat u wel en niet mag.

De eerste uren na de behandeling

Een uitgebreide neuscorrectie waarbij men bijvoorbeeld de stand van uw neus verandert en een bult op de neusbrug weghaalt is een  relatief ingrijpende behandeling. Direct na de behandeling krijgt u een spalkje om de neus goed op zijn plek te houden. Eventueel worden er neustampons ingebracht voor extra versteviging. Omdat de operatie onder narcose wordt uitgevoerd zult u zich in de eerste periode na de operatie niet topfit voelen. Zodra u volgens de plastisch chirurg voldoende hersteld bent van de narcose mag u onder begeleiding naar huis gebracht worden. Het is belangrijk dat u zich niet inspant.

De eerste twee weken na de neuscorrectie

U moet over het algemeen minstens een week een spalk blijven dragen om het resultaat van de behandeling te maximaliseren. Gedurende deze eerste week mogen in overleg met de plastische chirurg al wel de neustampons uitgenomen worden en het verband eraf. Na één week haalt de chirurg de spalk en hechtingen weg. Daarna mag u weer lichte werkzaamheden verrichten, zolang het maar weinig tot geen lichamelijke inspanning kost. Denk daarbij ook aan de druk die op uw neus komt bij bijvoorbeeld hoesten en lachen. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Drie tot zes weken na de behandeling

Zodra u weer beter door uw neus kunt ademen kunt u wat meer werkzaamheden oppakken. Als u bijvoorbeeld een kantoorbaan met weinig lichamelijke inspanning heeft kunt u weer aan het werk. De neus is vaak nog opgezwollen en wellicht een beetje rood. Dit trekt langzaam weg en na 6 weken zie u het uiteindelijke resultaat van de neuscorrectie.  Daarna mag u in principe alles weer doen, inclusief sporten. Vergeet niet om bij klachten contact op te nemen met de plastisch chirurg die de operatie heeft uitgevoerd!

Gerelateerde berichten

Beste behandelingen tegen veroudering van de huid

Veroudering van je huid is een natuurlijk proces, het is niet tegen te gaan. Er bestaan wel verschillende behandelingen die invloed hebben op de...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en kom erachter wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits, sieraden en hairstyling. Zo kom je gewoon elke keer tof voor de dag. Zoek je inspiratie, blijf dan onze site zeker volgen!

Contactgegevens

Via info @ sionhairstyling.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden